Fijn wonen in de Fruitmeester

In de sfeer van de tuinderscultuur creëren we vier bijzondere, bij elkaar passende buurten met een dorps karakter: De Erven, De Boomgaard, De Pluktuin en De Kassen. Ieder buurtje krijgt een eigen woonprogramma en intieme sfeer door variatie in woningtypen en architectuur, landschap, duurzaamheid en mogelijkheden voor het ontmoeten van je buren.

Een divers woonprogramma

Of je nu alleen bent of met z’n tweeën, één of meerdere kinderen hebt. De Fruitmeester heeft voor ieder wat wils door veel variatie in type, grootte en uitstraling van de woningen. In de vier buurtjes wordt een diverse mix van woningen gerealiseerd. Het plan bestaat uit 4 vrijstaande woningen, 11 rijwoningen, 21 kleine en grote appartementen én 18 twee-onder-één-kap-woningen, waarvan acht volledig in hout. Deze krijgen de sfeer van tuinderswoningen, ‘herbestemde’ boerenhoeven, tot woning verbouwde ‘schuren’ en gezellige verandawoningen. Centraal in het plangebied, aan de vijver, realiseren we twee kleinschalige appartementengebouwen en een pluktuin, waar de hele buurt elkaar kan ontmoeten!

Een divers woonprogramma
DEF Kavelkaart. Webversie (2)

Duurzaam, gezond en een fijne plek om even gezellig met je buren bij te kletsen.

De Fruitmeester wordt een duurzame wijk in de breedste zin van het woord. Energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief. We wekken energie op, bufferen water en passen duurzame materialen toe. Ook krijgt ieder buurtje een eigen vorm van collectiviteit die gelinkt is aan de tuinbouw van vroeger, zoals kassen, erfjes, een boomgaard en een pluktuin. Niet alleen duurzaam en gezond, maar ook een plek om even gezellig met je buren bij te kletsen. Door het vele aanwezige groen is het niet alleen een duurzame toekomstbestendige wijk voor mensen, maar ook voor dieren.

Duurzaam, gezond en een fijne plek om even gezellig met je buren bij te kletsen.

Bekijk de impressies