07 september 2021

Persbericht: positief nieuws voor groen en gezond project De Fruitmeester

Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West mag officieel starten met de realisatie van project De Fruitmeester in Binnenduin Beverwijk.

Persbericht: positief nieuws voor groen en gezond project De Fruitmeester

Goed nieuws!

Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) heeft een vergunning verleend op grond van de Wet natuurbescherming. Eind dit jaar vraagt de ontwikkelende bouwer een omgevingsvergunning aan. De verkoop van het plan start in het vierde kwartaal van 2021.  

Na vertraging door de stikstofwetgeving is de verleende vergunning een absoluut hoogtepuntDe Fruitmeester is met al haar duurzame facetten een uniek woonconcept waar huidige en toekomstige generaties een gezond en gelukkig leven kunnen leiden. We wekken energie op, passen duurzame materialen toe en er is veel aandacht voor natuurinclusiviteit en sociale duurzaamheid. We zijn dan ook heel blij dat wij met dit mooie project verder kunnen”, aldus Marijke Nas, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.

De Fruitmeester

De nieuwe buurt in Binnenduin kent een divers woningaanbod: 4 vrijstaande woningen, 18 twee-onder-één-kap-woningen, 11 rijwoningen en 21 kleine en grote appartementen. Deze krijgen de sfeer van tuinderswoningen, ‘herbestemde’ boerenhoeven, tot woning verbouwde ‘schuren’ en gezellige verandawoningen. De 54 woningen komen terug in vier unieke, bij elkaar passende buurtjes, De Erven, De Boomgaard, De Pluktuin en De Kassen. 

Ontmoeten in groen

Toekomstige bewoners van De Fruitmeester kunnen elkaar ontmoeten op verschillende plekken in het groen. Elk buurtje is gericht op het collectief. Van een gezamenlijke boomgaard vol fruitbomen tot aan een royale moestuin. Centraal in het gebied ligt het buurtje De Pluktuin. Aan de entree van dit erf met twee hoogwaardige appartementengebouwen, komt een moestuin en bloementuin waar bewoners elkaar treffen en samen uitkijken op de centrale waterpartij van Binnenduin. 

Op de hoogte blijven?

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden om op de hoogte te blijven.

Aanmelden